Visie
“Hoe kunnen wij onze klanten het beste helpen?” is een vraag welke Musicas zichzelf constant stelt. Al veel antwoorden zijn inmiddels een vast doorgevoerd patroon in onze organisatie. Wil je graag ‘Heavy Metal’ spelen op je elektrische gitaar? Tuurlijk. “Let’s go!” Is het toewerken naar een officieel erkent muziekdiploma op de dwarsfluit meer jouw ding? Fantastisch! Dan gaan we daar aan werken. Kortom, Klant is koning! Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen en wij zullen ons uiterste best doen om jouw doel op een leuke, spontane manier te bereiken!
Musicas investeert in plezier. Wij begeleiden onze klanten graag op een enthousiaste, creatieve, uitdagende en professionele wijze naar progressie. Jij bepaalt wat je graag wil leren! Jij bepaalt het uiteindelijke doel! Word de muzikant die jij graag wil zijn!

Geschiedenis
Met deze visie voor ogen is Musicas in januari 2007 opgericht door ‘Lucas Segers’ en begonnen met het geven van muzieklessen in Venray en Lottum. Het leerlingenaantal groeide en steeds meer docenten werden toegevoegd aan ons team. Vanaf april 2009 werd onze vestiging in de gemeente Helden-Panningen geopend en met, in januari 2010, de aanwinst van onze muziekwinkel en webshop waren we in de gelegenheid onze klanten nog beter te voorzien. Kwalitatief goede instrumenten voor een scherpe prijs is vanaf het begin ons uitgangspunt geweest. “Nieuwe snaren, rietjes, een capo of plectra nodig? Vraag het je docent, de rest wordt geregeld!”

In september 2012 is officieel de samenwerking met de gemeente Deurne en de 7 HaFaDru verenigingen gestart en sindsdien worden er ook muzieklessen en danslessen verzorgt in Deurne, Liessel, Helenaveen, Vlierden en Neerkant. Buiten het verzorgen van de opleidingen ondersteunt Musicas deze HaFaDru (hamonie├źn, fanfares en drumbands) verenigingen met onder andere repetities, ledenwerving, vernieuwing en aanschaf en onderhoudt van instrumentarium.

In juni 2013 heeft de gemeente Deurne in samenwerking met Musicas de landelijke Pecunie Prijs gewonnen voor meest innovatieve bezuinigingsproject van het land. Deze prijs heeft gemaakt dat, tot op de dag van vandaag, Musicas door diverse gemeentes in Nederland gevraagd wordt om mee te kijken naar de huidige cultuurstructuur.

In samenwerking met de gemeente Deurne heeft Musicas in november 2013 plaatsgenomen in het project ‘LEEF’ van waaruit Musicas verantwoordelijk is voor het cultuurgedeelte op de Deurnese basisscholen. Musicas begeleidt scholen in het geven van muzieklessen, het organiseren van feestdagen, het ontwikkelen van een cultuurplan en cultuur gerelateerde uitstapjes voor kinderen enzovoorts.

Vanaf januari 2014 is de samenwerking met de gemeente Asten en haar HaFaDru muziekverenigingen gestart en verzorgt Musicas ook muzieklessen in Asten, Heusden en Ommel. Daarnaast biedt Musicas voor deze verenigingen uiteraard dezelfde service als voor de Deurnese verenigingen. Ook begeleiden wij zangkoren en jeugdorkesten en is Musicas actief op diverse basisscholen binnen de gemeente Asten.

Sinds september 2014 heeft ook de gemeente Someren plaatsgemaakt voor het enthousiasme van Musicas. Musicas is ook verantwoordelijk voor de muziekopleidingen van de HaFaDru verenigingen uit deze gemeente. De lessen binnen deze gemeenten worden gegeven in Someren, Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide.

Na schooljaar 2016-2017 is de samenwerking met de muziekverenigingen in de gemeente Deurne helaas tot een eind gekomen. De gemeente Deurne wilde niet langer participeren in een samenwerkingsverband om betaalbaar muziekeducatie te kunnen verzorgen voor de leden welke zijn aangesloten bij de Deurnese muziekverenigingen. Ondanks dat de verenigingen werden gedwongen te zoeken naar nieuwe alternatieven heeft Musicas haar vestiging in Deurne behouden voor al haar particulieren klanten.

Vanaf schooljaar 2017-2018 is Musicas ook gevestigd in de gemeente Best.
In de zogenaamde ‘cultuurbank’ van Best worden diverse culturele activiteiten ontplooit. Samen kunnen we bezig zijn aan het gezond cultureel klimaat.

In schooljaar 2018-2019 heeft Musicas in samenwerking met Muziekvereniging Unitas een dependance geopend in Brandevoort (Helmond). Muziekvereniging Unitas een een leuke, enthousiaste en vooruitstrevende vereniging. Ze willen zich ontwikkelen en steken veel energie in jeugd en het bruisend houden van hun organisatie. Deze visie verbindt Musicas en Unitas dan ook naadloos. Brandevoort bruist van cultuur en wij mogen daar een steentje aan bijdragen!

Heden
Musicas zal er altijd naar streven klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in het realiseren van zijn of haar wens. Vele klanten hebben hun weg naar ons al gevonden en ervaren toewijding en service. Kun jij op onze website niet vinden wat je zoekt? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Onze werknemers staan je graag te woord.

Geef een antwoord