Username:

Password:

Fargot Password? / Help

 

Harmonie Sint Cecilia

 

 

 

A-Orkest 

Ons A-orkest bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste leden tussen de 16 en 70 jaar. We zijn een harmonie-orkest. In tegenstelling tot een fanfare bestaat een harmonie niet uitsluitend uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons, maar doen ook houtblazers zoals de klarinet, de dwarsfluit, de hobo en de fagot mee. Door deze bezetting kunnen we een gevarieerd repertoire spelen.

B-orkest

Het B-orkest wordt bezet door muzikanten in wording, die al een eind op weg zijn met hun opleiding. Onder de bezielende leiding van dirigent Ad Smeulders leren we hier muziek maken.
Gestreefd wordt naar een ruime bezetting zodat het orkest zelfstandig een concert kan organiseren en mee kan draaien met het geven van serenades of muzikale wandelingen.
Iedere woensdag repeteren we van 18.45 tot 19.45u in ons clubhuis De Klepel.
Het orkest heeft een vast programma waar een studieweekend een vast onderdeel van is.

 C-orkest

Leerlingen van de muziekschool die 1 – 1 ½ jaar op een instrument spelen komen voor het eerst terecht in het C-orkest. Dat orkest bestaat uit ongeveer 10 kinderen, speelt in De Klepel en heeft een eigen dirigent. De kinderen krijgen bij de aanvang als leerling een muziekmap met inspeeloefeningen, toonladders en veel leuke te spelen nummers. Onder leiding van de dirigent gaan ze dan leren om die nummers samen te spelen. Dat valt in het begin niet altijd mee. Dat betekent bijvoorbeeld stil zijn, kijken en luisteren naar de dirigent, tegelijk beginnen aan een muzieknummer, goed leren tellen en ademhalen en kijken wat er voor tekens in het muziekstuk staan (hard of zacht spelen, gebonden of gestoten, langzaam of snel etc.).

Er is ook tijd voor een spelletje, bv wie kan er het langste een toon aan houden of wie kan het hardst of het zachtst blazen. Soms marcheren we muziek makend door het lokaal. Na een aantal maanden is het C-orkest dan zover dat ze samen op kunnen treden tijdens bv het Verenigingsconcert in januari of tijdens een voorspeelavond van de muziekschool.
Naast het muziek maken zijn er ook activiteiten bv disco-zwemmen, barbecuen en een muziekweekend.
Zodra een leerling het A-diploma heeft behaald stapt dit meestal over naar het jeugdorkest (B-orkest).
Het C-orkest gaat dan met de overgebleven kinderen en nieuwe leerlingen verder.
Repetitie op woensdag van 18.45 – 19.45 uur in het Gemeenschapshuis.
 

Slagwerkgroep 

Naast de slagwerkers van het A-orkest bestaat binnen onze vereniging een speciale slagwerkgroep. Ontstaan uit de traditionele drumband heeft deze groep zich ontwikkeld tot een moderne percussieband die graag muziek maakt in diverse stijlen. De slagwerkgroep heeft het melodische werk met veel inzet en doorzettingsvermogen in een recordtijd op het repertoire gezet. Dat dit met veel succes is gebeurd bewijzen de optredens tijdens de Proms en onze laatste grote uitvoering samen met de band Up Yours. 

Jeugdslagwerkgroep

De Jeugdslagwerkgroep is een goede en leuke opstap naar de slagwerkgroep. De leerlingen gebruiken dezelfde instrumenten en leren vooral om samen muziek te maken. In het moderne slagwerk is er ook plaats voor iets anders dan de huidige instrumenten, zoals bezemstelen en olievaten.
De jeugdslagwerkgroep repeteert op maandagavond van 19.00u tot 20.00 u. in Gemeenschapshuis "De Klepel".
Voor uitbreiding van onze jeugdslagwerkopleiding zijn nieuwe leerlingen slagwerk van harte welkom.