Username:

Password:

Fargot Password? / Help

 

Muziekvereniging Somerens-Lust

 Harmonieorkest

 

Het harmonieorkest  van Muziekvereniging Somerens Lust is een dynamisch orkest. Dit orkest bestaat uit ruim 90 enthousiaste muzikanten, die sinds 1997, musiceren in de 1e divisie onder de bezielende leiding van dirigent Geert Mooren.
Het harmonieorkest heeft jaarlijks een gevarieerd programma. Naast de evenementen zoals Rabo Music Unlimited en een concertreis, die aan de hand van een 4-jarencyclus voor de gehele vereniging terugkeren, brengt de harmonie serenades tijdens speciale gelegenheden. Er zijn uitwisselingsconcerten, toernooien en concerten met artiesten van regionale en Nederlandse bodem, zoals Simone van der Weerden, Michiel Malschaert, operazanger Ernst Daniël Smid, Gé Reinders, The Dutch Tenor Mario Veltman en mezzosopraan Tania Kross.

Slagwerkgroep 

Onderdeel van Muziekvereniging Somerens Lust is de slagwerkgroep. Net als alle andere geledingen van Muziekvereniging Somerens Lust is het voornaamste doel van de slagwerkgroep lekker samen muziek maken. Dit doet de slagwerkgroep uiteraard tijdens de repetities onder leiding van Sjoerd Ceelen. De slagwerkgroep neemt deel aan allerlei activiteiten van de Muziekvereniging en binnen de gemeenschap zoals de intocht van Sinterklaas, serenades, Rabo Music Unlimited en concoursen. Daarnaast is het een streven om de groep uit te breiden en de muziek toegankelijker te maken voor buitenstaanders door bijvoorbeeld het inzetten van een breder instrumentarium. 
Uiteraard probeert de slagwerkgroep ook haar niveau steeds te verhogen.

Jeugdslagwerkgroep

Binnen de vereniging bestaan naast de slagwerkgroep ook twee slagwerkensembles.  In het eerste slagwerkensemble spelen kinderen met een A-diploma.  Zij spelen samen om beter spel te ontwikkelen en gebruik te maken van meerdere instrumenten. Deze staat onder leiding van Jeroen Van Den Eerenbeemt. In het tweede ensemble spelen slagwerkers die een jaar les hebben totdat zij hun A-diploma behalen. Het belangrijkste doel van dit ensemble is het leren samenspelen op de trommel. Nadat slagwerkers hun B-diploma op zak hebben, mogen zij in de slagwerkgroep spelen. Door middel van de ensembles worden de jonge slagwerkers volgens een goed traject klaargestoomd voor de slagwerkgroep

Opleidingsorkest 

Yes, ik heb mijn A-diploma gehaald! Nu mag ik bij het opleidingsorkest om daar gezellig samen te spelen met andere jonge muzikanten. Wat wil ik weten over het opleidingsorkest? Het opleidingsorkest heeft een belangrijke plaats binnen Muziekvereniging Somerens Lust. Hier worden jonge muzikanten klaargestoomd voor het ‘grote’ harmonieorkest. De jonge muzikanten leren samen te spelen in een orkest. Ze krijgen de mogelijkheid om op eigen muzikaal niveau door te groeien en te oefenen in het spelen van solo’s. Ook krijgen de muzikanten mee dat het niet draait om alleen maar muziek maken. Als jonge muzikant heb je ook andere verantwoordelijkheden zoals het meedenken over muziekstukken en activiteiten die georganiseerd worden en de verantwoordelijkheid voor je spullen. Ieder jaar stromen er nieuwe muzikanten in bij het opleidingsorkest, maar stromen er ook weer muzikanten door naar het ‘grote’ harmonieorkest. Vanwege deze in- en uitstroom van muzikanten wisselt de bezetting en daarmee het niveau van het opleidingsorkest jaarlijks 

Jazz Academy 

De Jazz Academy is een twintigkoppige jonge, gedreven en vooral ook gezellige bigband. Opgericht in 2001 door een aantal muzikanten uit het harmonieorkest van Somerens Lust. De Jazz Academy is eigenlijk een kleine vriendenclub op zich. Alles gaat op een ontspannen, informele maar ook professionele manier. Muziek en optredens worden niet alleen door de commissie maar door alle leden van de bigband aangedragen.

De Jazz Academy staat onderleiding van Kees Kes.

In de afgelopen jaren heeft de Jazz Academy een flink aantal mooie optredens kunnen verzorgen. Van nieuwjaarsborrels, optredens tijdens Queensnight en promsconcerten tot aan een Jazz Band Ball, concert met Tania Kross en optredens op de muziekboulevard voorafgaande aan de concerten van Guus Meewis. Een van de hoogtepunten uit de carrière van de Jazz Academy is een concertreis naar Berlijn.