Username:

Password:

Fargot Password? / Help

 

Muziekvereniging Sancta Maria 

In het jubileumjaar 2014 is Fanfare Sancta Maria omgevormd tot een muziekvereniging. Met als ultieme doel mensen uit Ommel van jong tot ouder de gelegenheid te geven muziek te maken bij Sancta Maria op wat voor manier dan ook.

Bij muziekvereniging Sancta Maria heb je alle mogelijkheden om te leren om muziek te maken op een muziekinstrument. In samenwerking met Muziekschool Musicas zoeken wij naar de beste opleiding voor jou.

Blaasinstrumenten en slagwerk.

De beste instrumenten om mee te beginnen zijn bugel, trompet, euphonium/bariton, saxofoon en natuurlijk slagwerk.
Omdat wij voor de opleidingen voor blaasmuziek en slagwerk een gemeentelijke subsidie ontvangen kunnen wij deze opleidingen aan jeugdigen tot 18 jaar aanbieden voor een sterk gereduceerd tarief. Je krijgt 15 minuten les per week (of langer in kleine groepjes). Vervolgens moet je thuis goed oefenen wat je in de les geleerd hebt. Je wordt opgeleid voor het A-diploma. Dit duurt ongeveer 3 jaar en dan kun je meespelen in het fanfare orkest.

Overige instrumenten 

Wil je liever leren om muziek te spelen op een ander instrument? Bijvoorbeeld gitaar, piano, harp, viool, accordeon, keyboard of nog een ander muziekinstrument? Sinds kort is Sancta Maria een muziekvereniging geworden. Dit betekent dat we naast de bekende blaasinstrumenten en slagwerk voor ons fanfare orkest, ook andere instrumenten in willen passen binnen onze vereniging, als daar voldoende belangstelling voor is.

Jeugdkoor

Het jeugdkoor For Fun is in 2004 tot stand gekomen dankzij de persoonlijke bemoeienissen van Pastoor Cees Smit. Het is begonnen met eenvoudige Kerstliedjes o.l.v. Annemiek Hendrix om b.v. de gezinsviering op Kerstavond meer sfeer en cachet te geven. In het jubileumjaar werkte het koor mee aan BijzHonderd bij het nummer 'We are the world', waar zowel de kinderen als het publiek enorm van hebben genoten.