Username:

Password:

Fargot Password? / Help

 

Harmonie Sint Antonius

 

Onze vereniging bestaat uit circa 160 actieve leden verdeeld over een A-orkest en B-orkest, slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep, showgroep en majorettegroep en leerlingen waaronder een blokfluitgroep.
Wij bieden jeugdige en volwassen leden een muzikale, actieve en uiteraard gezellige vrijetijdsbesteding. Daarnaast leveren we middels tal van openbare optredens graag een bijdrage aan het culturele leven binnen en buiten Heusden.

A-orkest

Het A-orkest staat onder leiding van dirigent Tjeu Snoek.
De repetitieavond is op maandag van 20.00 uur tot 22.15 uur in het ‘Hart van Heuze’.
Het orkest heeft ongeveer 65 leden, waaronder veel jeugdige muzikanten, en speelt in de derde divisie.

Instroming
Leerlingen worden toegelaten tot het A-orkest na het behalen van het B-diploma of in goed overleg met de dirigent.

Muziekkeuze
Om het niveau op peil te houden en de repetitieavonden zo aantrekkelijk mogelijk te houden zal de muziekkeuze bestaan uit een combinatie van lichtere en zwaardere werken.

B-orkest

Het B-orkest staat onder leiding van dirigent Tjeu Snoek.
De repetitieavond is op maandag van 18.45 uur tot 19.45 uur in het ‘Hart van Heuze’.

Het B-orkest vormt een zeer belangrijke schakel tussen de beginnende en de meer gevorderde muzikanten. Een goed jeugdorkest is een voorwaarde voor het voortbestaan van het A-orkest op de lange termijn.

Instroming
Toetreden tot het B-orkest kan wanneer men één jaar les heeft gehad op een muziekinstrument.

Muziekkeuze
In het jeugdorkest wordt een muziekrepertoire toegepast dat jonge muzikanten voorbereid op de doorstroming naar het harmonieorkest.

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep staat onder leiding van instructeur Jelle Overheul.
De repetitieavond is op dinsdag van 20.00 uur tot 21.30 uur in het ‘Hart van Heuze’.
Er wordt gebruik gemaakt van gestemd en ongestemd slagwerk.

Instroming
Leerlingen worden toegelaten tot de slagwerkgroep na het behalen van het B-diploma. In overleg met de instructeur kan van dit uitgangspunt worden afgeweken, wanneer dit noodzakelijk geacht wordt in het belang van de slagwerkgroep en als het muzikale niveau van de muzikant voldoende ontwikkeld is om mee te kunnen musiceren in de slagwerkgroep.

Muziekkeuze
Om het niveau op peil te houden en de repetitieavonden zo aantrekkelijk mogelijk te houden zal de muziekkeuze bestaan uit een combinatie van lichtere en zwaardere werken.

Jeugdslagwerkgroep

De jeugdslagwerkgroep staat onder leiding van Maikel van den Boomen.
De repetitieavond is op dinsdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in het ‘Hart van Heuze’.

De jeugdslagwerkgroep vormt een zeer belangrijke schakel tussen de beginnende en de meer gevorderde slagwerker. Een goede jeugdslagwerkgroep is een voorwaarde voor het voortbestaan van de slagwerkgroep op de lange termijn.

Instroming
Leerlingen worden toegelaten tot de jeugdslagwerkgroep als ze één jaar slagwerkles hebben gehad of in overleg met de instructeur.

Muziekkeuze
In de jeugdslagwerkgroep is het muziekrepertoire toegepast op jonge slagwerkers ter voorbereiding op de doorstroming naar de slagwerkgroep.