Username:

Password:

Fargot Password? / Help

 

Fanfare Sint Willibrordus

 

Fanfare

De vereniging is een afspiegeling van de Lieropse samenleving waarin zowel jong als oud vertegenwoordigd zijn. Het korps speelt graag muziek die voor iedereen toegankelijk is. Zowel concertwerk als lichte muziek staat dan ook vaak op het programma. Opluisteren van diverse festiviteiten, serenade’s, jubilea etc. zijn regelmatige activiteiten van het korps. Om het publiek te verassen wordt er vaak gewerkt met projecten; dit vormt tevens een leuke uitdaging voor de muzikanten. In april 2010 is de fanfare op concours geweest in Etten-Leur, waar een dikke eerste prijs werd behaald. Met 83,83 punten leverden ze een geweldige prestatie met het hoogste aantal punten in de vierde divisie.

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep is een jonge groep drummers bestaande uit ±20 personen. De groep staat sinds 2004 onder leiding van instructeur John Klaus. Tijdens repetities en optredens beschikt de slagwerkgroep over een groot aantal instrumenten, zowel ritmisch als melodisch. De groep treedt samen met de fanfare met grote regelmaat naar buiten om een serenade of evenement muzikaal op te luisteren, zoals de carnavalsoptocht, Koningsdag, opening kermis, het pleintjesconcert en het oudjaarsconcert. Meest recente hoogtepunt is zonder twijfel de deelname aan het concours te Etten-Leur in december 2008, waar zij een zeer succesvol puntenaantal van maarliefst 89,41 behaalde en wat hen een promotie opleverde naar de eredivisie én uitnodiging om mee te doen aan het Nederlands kampioenschap. Ze speelden daar dezelfde nummers als op het concours: Jungle Voodoo, Elements of Nature en In Memoriam Anne Frank. Dit laatste nummer werd ondersteund met een diapresentatie wat de sfeer perfect overbracht. De concurrentie was groot maar toch wist Lierop met een puntentotaal van maar liefst 90,87 het kampioenschap binnen te halen. Naar later bleek was dit over de gehele dag ook de hoogste score.

Young Dynamic Fanfare

Young Dynamic fanfare is, samen met de lessen van de muziekschool, de basis van de muzikale opleiding voor de fanfare. De nadruk ligt vooral op het samenspel. Zo wordt samen met dirigent Marc Kocken het orkest omgetoverd naar een groep dat plezier beleeft aan het maken van muziek in fanfare verband.

 

Young Dynamic Slagwerkgroep 

De jeugdslagwerkgroep is in 2002 opgericht voor de leerlingen van de slagwerkgroep. Het is vaak een te grote stap van leerling naar de slagwerkgroep vanwege het niveauverschil; daarvoor is deze tussenstap gecreëerd. Je leert hier vooral het samenspelen in een groep en natuurlijk willen we de jeugd zover brengen dat ze aansluiting vinden bij de slagwerkgroep. Young Dynamic slagwerk staat onder leiding van John Klaus. De jongste jeugd (niveau A) heeft elke donderdag van 18.30 tot 19.00 uur groepsles. De oudere jeugd (vanaf niveau B) heeft van 19.00 tot 20.00 uur. groepsles De lessen vinden plaats in De Vurherd.

De koepelbloazers

Boerenkapel De Koepelbloazers is opgericht in 1961, door muzikanten van  fanfare St. Willibrordus. Elk lid dat sindsdien bij de boerenkapel is gekomen, was lid van de vereniging. De boerenkapel is overgegaan naar blaaskapel en is uitgebreid naar 20 muzikanten. De Koepelbloazers verzorgen allerlei optredens, zoals de Kennedymars, carnavals-avonden, optochten en kapellenfestivals. Met de carnaval zijn De Koelbloazers vooral actief bij De Kaauw Voetjes. De muziek die De Koepelbloazers speelt is zeer variërend, van Hollandse meezingers tot popmuziek van nu.