Username:

Password:

Fargot Password? / Help

Examens-Blaas

 

 

Je praktijk-examen is natuurlijk een spannende aangelegenheid! Daarom willen wij je zo goed als mogelijk uitleggen hoe zo'n examen verloopt.
Je krijgt per post te horen op welk tijdstip je examen mag komen doen. Het is verstandig om op tijd op de muziekschool aanwezig te zijn, zodat je nog even kunt warm blazen voor je examen begint. Als het bijna tijd is, mag je alvast met je instrument bij de deur gaan klaar staan (in welk lokaal je examen doet staat aangegeven op de muziekschool).
Als je dan naar binnen gaat zie je 3 mensen 1) je eigen docent 2) De examinator 3) de notulist (iemand die alles opschrijft). Je hebt samen met je docent al liedjes uitgezocht en geoefend. Deze liedjes mag je laten horen aan de examinator. Deze liedjes staan ook op papier en die moet je meenemen naar het examen. De examinator heeft deze liedjes ook in een mapje voor zich liggen. Je docent is er ook om je te helpen met het examen en je zo goed mogelijk te begeleiden.

Het is eigenlijk gewoon de bedoeling dat je lekker muziek gaat maken en geniet van dat wat je al kunt op je instrument! Dan komt alles goed.

Wat moet je kennen?

Om je A,B,C of D diploma te halen moet je natuurlijk wel op dat niveau muziek kunnen maken op jouw instrument.
Maar wat moet je nou precies kennen en weten voor een A, B, C of D examen?
Klik hieronder op 'Leerdoelen' om te kijken wat er van je wordt verwacht. 

Leerdoelen
Praktijk-examen Blaas 
Niveau ANiveau BNiveau CNiveau D
Leerdoelen ALeerdoelen BLeerdoelen CLeerdoelen D

 

*)D kandidaten moeten ook een werkstuk/scriptie maken, aan welke eisen dit werkstuk moet voldoen en eventueel een voorbeeld van een werkstuk, kan worden opgevraagd op de muziekschool.